Sós kifli

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg rétesliszt
  • 50 dkg sima liszt
  • 5 dkg élesztő
  • fél liter tej
  • 1 evőkanál só
  • 25 dkg margarin
  • 1.5 dl olaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejjel. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, majd a felfuttatott tejjel, a sóval, a puha margarinnal, az olajjal, a sajttal, a tojással összekeverjük, majd egy órán keresztül hagyjuk kelni. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle, és hagyjuk, hogy keljen. A cipókat kerekre nyújtjuk, 8 egyenlő cikkre osszuk minden cipót és a cikkekből kifliket formálunk. Egy nagyobb sütőedényt kivajazunk, tetejüket megkenjük tojással. Megszórhatjuk reszelt sajttal és köménymaggal is. Csak vigyázzunk, ne süssük magas hőfokon, mert elég rajta a sajt.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.